zondag 8 september 2013

LOP-uitje in weer en wind


Vrijdag 6 september was het zo ver. Na ’s ochtends nog hard gezwoegd te hebben op een landgoed, stond er in de middag een uitje gepland. De LOP-deelnemers wilden graag naar zee en omdat iedereen ook de benen wilden strekken, kozen we niet voor Wassenaarse Slag, maar voor een wandeling vanaf boerderij Meijendel.

 
 

Onderweg stuitten we op planten zoals parnassia, doornappel en akkerwinde. Een groepje fjordenpaarden dook op vanuit de struiken. Niet veel later bereikten we het strand.
Goed gemutst doken we de zee in en hadden we een picknick op het strand. Een deelnemer vond een dode zeenaald (vis), drijvend op het water. Langzaam maar zeker begon het weer om te slaan; er klonk gerommel en boven Scheveningen waren de eerste lichtflitsen van naderend onweer al te zien. Ook begon het harder te waaien. In allerijl pakten we onze spullen in en maakten rechtsomkeert. De hemel barstte open, waardoor het duingebied meer iets weg had van een wildwaterbaan. Gelukkig hadden een aantal nog hun zwemkleren aangehouden, want we werden drijfnat. In de paardenstal van Meijendel  trokken we droge kleren aan. De rest deed zich later te goed aan warme veiligheidskleding. We hervatten ons uitje met een uitgebreide bbq op een landgoed. We zaten heerlijk droog in een ondergronds schuurtje en onder een gespannen zeil. Ondanks of misschien wel dankzij het slechte weer, weer een geslaagd uitje.

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten